Изнасилвач от Варна се върна при жертвата си, прободе я 40 пъти с нож пред децата й и се опита да я запали

0
68
Снимка: архив

Все още не е ясно как и защо 55-годишният Илия е бил освободен от ареста

55-годишен мъж от Варна, който бе арестуван от полицията в морската столица преди един месец за това, че е изнасилил жената на свой познат, се опита да убие жертвата си, и то пред погледа на трите й невръстни деца, съобщиха от chernomore.bg.

Все още не е ясно как и защо 55-годишният Илия М. е бил освободен от ареста малко след като беше задържан в началото на миналия месец.

На 3 юли тази година той влиза в дома на жената около обяд, като прескача оградата, а входната врата на къщата е отключена. Жената започва да вика за помощ. Случайно минаваща жена чува виковете, но отказва да се намеси и съветва жертвата да поиска помощ от полицията.

Това изнервя още повече Илия, който взема нож от кухнята и започва да нанася удари с него по тялото на жената. Съдебните медици ще преброят над 40 прободно-порезни рани. 55-годишният обвиняем решава да изпълни заканата си да убие жената. Той я запалва със запалка и е подпалва мокета в жилището.

Всичко се случва пред очите на децата на жената, които са на пет и на две години. Илия се изплашва от писъците им и виковете на жертвата и бяга, разказват от съда във Варна.

Точно преди месец – на 3 юни, 55-годишният Илия изнасилил жената. Известно време той преследвал съпруга й и така установил адреса, на който семейството се преместило да живее, след като преди това живеели под наем в негов имот.

Бил е подаден сигнал за сексуалното насилие и тогава Районната прокуратура във Варна го задържала първоначално за 72 часа. По уважено искане на прокуратурата състав на Варненския районен съд му определил най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Насилникът обжалвал мярката си и състав на Варненския окръжен съд я отменил.

Днешното определение на Варненския районен съд също подлежи на обжалване пред Окръжния съд.