Има ли злоупотреби с пари за възрастни в район „Красно село“

0
52
Росина Станиславова е кметица на район "Красно село" от "Демократична България".

Кметицата Росина Станиславова твърди, че тя и още 4 човека са взели 41 000 лв. бонуси, според сигнал срещу нея те са 104 хил. лв.

Платила ли е на себе си служители кметът на столичния район „Красно село“ 1/3 от парите за възрастни с COVID-19? В търсене на отговор вчера се разгоря скандал по време на вчерашното заседание на финансовата комисия на Столичния общински съвет, пише Flashnews.

Сигналът срещу кмета на „Красно село“ от „Демократична България“ Росина Станиславова е, че 104 000 лева от парите по европейска програма за осигуряване на патронажна грижа са разпределени между нея и екипа й.

Станиславова отказа да даде информация пред финансовата комисия на СОС. Не е отговорила и на четирите официални запитвания от страна на шефа на комисията – Георги Георгиев. Той от своя страна я обвинява в злоупотреби.

Днес Станиславова обяви в ефира на БНТ, че се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. Според нея разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

Георги Георгиев каза, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района. Имам право да питам как се разходват общинските пари, каза Георгиев. Той попита кмета на район „Красно село“ дали е сключила договор със себе си.

„Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление, моят управленски екип е от 5 човека“, заяви Станиславова. Възнаграждението на тези 5 човека, сред които е и Станиславова, по думите ѝ е малко над 41 000 лв.

Средствата са разпределени за рекламни материали по проекта, за предпазни средства за хората от общината, които обслужват хората в нужда, за гориво, за карти за градския транспорт.

„Ние сме изпълнили с 230 човека индикативен брой заложен потребители, ние сме обслужили 510 човека до момента. като ежедневно всеки ден доставяме храна на 200 човека и отгоре. Това е всеки ден в рамките на този бюджет“, обясни Росина Станиславова.

Тя допълни, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.