Кабинетът одобри над 3 млн. за ремонти на църкви

0
38
Снимка: МС

Варненският митрополит Йоан благодари на правителството

Сърдечна благодарност, в годините вие винаги сте помагали на Църквата и богословското образование – с тези думи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обърна към членовете на правителството в началото на днешното заседание на Министерския съвет, на което бяха отпуснати 3 179 921 лева за Българската православна църква. Това съобщи правителствената пресслужба.

Митрополит Йоан изрази благодарност за финансовата подкрепа от 300 000 лева, с които ще бъдат извършени ремонтни и реставрационни дейности по Катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна, както и за отпуснатите 200 000 лева, с които ще бъде довършено строителството на храма „Св. Прокопий Варненски“.

В рамките на одобрените за БПЦ средства са предвидени също така 2 200 000 лева за ремонт и реставрационни дейности за сградата на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и 479 921 лева за Софийската духовна семинария.

„Благодаря на всички свети отци, които обикалят по болниците и дават кураж и сила на болните в пандемията“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов в рамките на правителственото заседание.