Каракачанов: Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки назад във времето

0
44
отбрана
Красимир Каракачанов

Основната задача на Емил Димитров като екоминистър ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата водопреносна система в страната, каза лидерът на ВМРО

Ние не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани във всички години назад, обяви лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов след коалиционния съвет между партньорите в управлението ГЕРБ и Обединените патриоти, които решиха да предложат депутата Емил Димитров-Ревизоро за нов министър на околната среда и водите.

Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК, подчерта Каракачанов. Загубите на вода от язовира до водопреносната мрежа са близо един милион кубични метра на месец, критикува вицепремиерът. Това е 12 милиона кубически метра на година. Затова и основната задача на Емил Димитров ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се заеме с едни тотални проверки, ревизии на цялата система, която води не само Перник, а и други градове, към опасността от подобно положение, каза Каракачанов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък бе наобиколен от репортерите и заплаши, че ще се обади на спешния телефон 112, за да успее да напусне сградата на Министерския съвет. Той сподели само, че днешният съвет е бил неприятен. След този изключително неприятен съвет, който имахме, не мога да ви отговоря категорично, отклони въпроси на журналистите.

Емил Димитров-Ревизоро започва професионалната си кариера в Министерството на финансите и Държавния финансов надзор в началото на 90-те години. Политическата си кариера стартира в гражданското обединение за борба срещу корупцията към движение „Гергьовден“.

През 2001 г. – след юнските парламентарни избори, спечелени от Национално движение Симеон ІІ, е назначен за началник на Дирекция „Митници“ в правителството на Симеон Сакскобургготски. По-късно е освободен от поста.

Емил Димитров е депутат в 43-то Народно събрание от Варна, избран от листата на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО.

В 44-то Народно събрание е избран за народен представител от Шумен от листата на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“. Председател е на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.