Кметът на Перник: Грозно е да се политизира проблемът с водата

0
31
Станислав Владимиров

Всички се надяваме да завали повече сняг, защото всички знаят, че основният приток на вода в язовира е снеготопенето, каза Станислав Владимиров

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е наистина тежко решението да се отмени празникът „Сурва“. Той потвърди пред БНТ, че решението е окончателно и обясни за риска от епидемия при събирането на много хора в рамките на няколко дни.

Според Владимиров е емоционално решението да се проведе „Сурва“ в София тази година. „Догодина ние се подготвяме да направим наистина много голяма „Сурва“, да изградим селище и фестивалът да стане още по-голям продукт, който да приема туристи постоянно“, каза градоначалникът. Той потвърди, че местният бизнес е разочарован от това, че няма да има „Сурва“ тази година.

За водния режим Станислав Владимиров заяви, че Перник ще премине през това изпитание и обясни какви мерки са предприети – ремонти, подмяна на ВиК мрежа, за да може да има различно развитие градът.

На въпрос дали язовир „Студена“ се пълни, той обясни, че той няма как да се пълни. Притокът в момента е около 100–120 литра на секунда, а отокът е ограничен до 300 литра. „Всички се надяваме да завали повече сняг, защото всички знаят, че основният приток на вода в язовира е снеготопенето“, каза кметът.

Станислав Владимиров заяви, че няма проблеми с Корнелия Нинова и обясни, че е четвърто поколение социалист, но все пак каза, че по тази тема не трябва да се политиканства и покани всеки, който иска, да дойде да живее в Перник за 1-2 седмици.