Начало ЗАКОН И РЕД КПКОНПИ внася иск за близо 2,5 млн. лв. срещу още един приближен...

КПКОНПИ внася иск за близо 2,5 млн. лв. срещу още един приближен на Ветко Арабаджиев

0
42
Ветко и Маринела Арабаджиеви Снимка: фейсбук

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ реши днес да предяви 13 иска за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 5 850 364.66 лв.

Седем от исковете се внасят в Софийския градски съд /СГС/, два – в Окръжния съд в Благоевград, и по един в окръжните съдилища на Враца, Силистра, Перник и Смолян.

Срещу Станислав Серафимов се предявява искова молба в СГС на стойност 2 489 753.14 лв. Той е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група с Вълчо Арабаджиев, Маринела Арабаджиева, Елена Караянева и Ромелия Кирилова, за финансови и данъчни престъпления.

На 30 септември стана ясно, че КПКОНПИ е поискала отнемане на имущество и на друга близка до семейство Арабаджиеви.  Става дума за Елена Маркова, която също е обвинена като участник в престъпната група. Тя е оказала логистична подкрепа /осигуряване на банкова касета, транспорт и охрана на парични средства/ на Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева.

КПКОНПИ реши днес да претендира в съда в Благоевград отнемане на имущество на стойност 745 324.30 лв. от Борислав Иванов. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група заедно с длъжностни лица – полицейски инспектори, за това, че в София е държал високорисково наркотично вещество /хероин/. В исковата молба са включени и недвижим имот, както и лек автомобил.

Срещу Милчо Петров се предявява искова молба на стойност 104 998.24 лв. пред Окръжен съд – Перник. Проверката срещу него е започнала след наказателно производство за това, че е ръководил организирана престъпна група на територията на Перник, Радомир и София за убийства и разпространение на наркотици.

Срещу Снежанка Стоенчева комисията внася иск в Софийски градски съд. Тя е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице – счетоводител в Дом за възрастни с деменция, е присвоила значителна парична сума. Искът срещу нея е в размер на 75 863.90 лв.