Боян Магдалинчев: Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за председател на комисия „Антикорупция“

0
55
Боян Магдалинчев Снимка: Канал 3

Дейността му е много близка с наказателноправната материя, с която главният прокурор се е занимавал над 27 г., коментира представляващият ВСС

Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за председател на комисия „Антикорупция“/КПКОНПИ/. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет/ВСС/, по повод появили се публикации, че главният прокурор е фаворит за овакантения от Пламен Георгиев пост.

Миналата седмица парламентът прие процедурните правила за номиниране и избор на председател на антикорупционната комисия. Магдалинчев подчерта, че чува за пръв път от медиите новината за Цацаров. Според него Сотир Цацаров е добра кандидатура, защото е работил над 20 г. като наказателен съдия. Отделно от това седем години е главен прокурор.

Дейността на председателя на антикорупционната комисия е много близка с наказателноправната материя, с която Цацаров се е занимавал, обясни представляващият ВСС. В този порядък от мисли по принцип и условно казано един такъв специалист би бил подходящ за длъжността на председател на КПКОНПИ, убеден е Боян Магдалинчев.