Панов не знае нищо за съдията Миталов, пита Гешев, Цацаров и ВСС

0
65
мерцедес
Лозан Панов

Търси информация за дела и проверки срещу магистрата, обявен за корумпиран от САЩ

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов изпрати писмо до Инспектората към Висшия съдебен съвет /ВСС/ с молба да бъде уведомен дали е образувана проверка срещу съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд и в случай че има образувана такава, какъв е нейният предмет и резултат.

В писмо до главния прокурор председателят на ВКС моли да бъде уведомен дали е образувано досъдебно производство за престъпление от общ характер срещу съдия Андон Миталов и провеждано ли е разследване. Лозан Панов пише още: „Ако отговорът е положителен – на какъв етап от развитието си се намира производството, за какво престъпление е образувано, въз основа на какви конкретни законен повод и данни. Моля да посочите постъпвали ли са сигнали и/или жалби срещу посоченото лице с характер на съобщение за извършено престъпление; извършвани ли са в тази връзка проверки по реда на чл. 145, ал. 1, т. 1 – 3 от Закона за съдебната власт и чл. 196, ал. 1, т. 6 от Наказателно-процесуалния кодекс.“

Председателят на ВКС изпрати писмо и до председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с молба за информация дали са постъпвали в КПКОНПИ сигнали и/или жалби срещу съдия Андон Миталов с данни за противоправна дейност и извършвани ли са проверки срещу него по посочения повод.