Красимир Янков: Изборът за лидер на БСП е опорочен

0
57
Красимир Янков

Според депутата партията е блокирана

„Изборът вече е опорочен, той се провежда без правила. Има такива, предложени от Корнелия Нинова, които са гласувани без кворум. Настояването да се изчисти самата процедура не получи никаква реакция”, заяви депутатът Красимир Янков пред NOVA.

Той и Валери Жаблянов обявиха бойкот на изборите в БСП, тъй като не било ясно колко ще са имащите право да гласуват за лидер на партията. Двамата се оттеглиха от кампанията за лидер на левицата. Те призоваха тези, които искат да гласуват за тях, да не го правят, с тезата, че техните гласове може да не бъдат отчетени съобразно тяхната воля. Нинова въведе модел на сепаративни срещи, в които, вместо да се говори за идеите на партията, програмата и състоянието й, се поставяха разделителни линии и се обвиняваха обекти”, обяви Янков.

Той смята, че конгресът трябва да вземе решение за изчистване на процедурата, както и за регулиране на процесите в БСП. Според Янков партията е блокирана.

„Нинова и посоченото от нея ръководство бламира заседанията на Националния съвет. Ние нямаме позиция по актуалните теми. Нямаме и решение за този избор как да не бъде опорочен или фалшифициран” , добави той.