Лидер на арменската общност в Пловдив: Радев или пренебрегва част от народите в страната, или не знае, че ги има

0
1142
Сахак Чалъкян

Според Сахак Чалъкян арменците ще отидат да гласуват, но ще са раздразнени

Изненадан съм, че президентът насрочи парламентарните избори за 4 април, когато арменците и католиците в България ще посрещнат Великден. Това заяви пред 24plovdiv.bg Сахак Чалъкян, един от лидерите на арменската общност в Пловдив.

„Личното ми мнение е, че не е разумно от религиозно-етична гледна точка вотът да съвпада с такъв голям празник на две общности. От друга страна, не беше ли по-добре изборите да са при топло време, тъй като ще трябва да се стои навън при спазване на отстояние. Как примерно моят 93-годишен баща ще чака на опашка. В началото на април винаги е хладно“, каза Чалъкян. Според него арменците ще отидат да гласуват, но ще са раздразнени.

„Радев или пренебрегва част от общностите в страната, или не знае, че ги има. Ако е налице първата хипотеза, то той доказва, че не е президент на всички българи. Втората пък означава, че не разполага с компетентен екип, който да му обясни, че в България живеят също католици и арменци“, посочи Чалъкян.

Директорът на арменското училище в Пловдив Симон Тютелян пък смята, че няма проблем изборите да са на 4 април. „Който се интересува от бъдещето на страната, ще гласува и ще изкара и празника. Изборите трябва да са час по-скоро“, добави Тютелян.