Марияна Николова: Ще бъда безкомпромисна по отношение на противоепидемичния контрол на изборите

0
11
вицепремиер
Марияна Николова

Машините за вота вече се тестват, каза вицепремиерката

„Най-важното е да направим вот, който да е честен и да осигури спокойствие на гражданите и те свободно да изразят своята воля без никакъв риск по отношение на живота и здравето им“. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред бТВ.

Тя не участва в никакви листи, а единствено отговаря за организацията на вота.

„Тези избори са сложни, защото се намираме в безпрецедентна обстановка в условията на пандемия. Най-важното е да запазим живота и здравето на хората. Много важно е противоепидемичните правила да се спазват точно и стриктно, така както са описани в протокола“, заяви Николова.

Тя бе категорична, че ще бъде безкомпромисна по отношение на контрола, за да няма риск за здравето на хората.

Ще бъдат осигурени дезинфектанти и всякакви предпазни средства. По думите й няма никакъв риск по отношение на хигиената. Предоставените машини за вота вече се проверяват за достоверността и тяхната годност. Тя отхвърли възможността да се стигне до хаос при броенето и попълването на гласовете от стандартните бюлетини и тези от машинното гласуване.

Марияна Николова каза, че ще имаме добър зимен сезон, въпреки че не е силен предвид кризата. „Имаме резервации, особено уикенд пакетите. Резервациите обикновено са от нашите сънародници, но идват и от съседните балкански страни“, каза министърът на туризма. По отношение на летния сезон Николова заяви, че отново ще се разчита на туристите от Израел и Русия. Приоритетни пазари са още Германия и Великобритания.