МВР ще приема заявления за лични документи от 7 часа сутринта

0
21
чужбина
Снимка: архив

Включват още служители в издаването на паспортите

Звената „Български документи за самоличност“ в столицата в делничните дни ще работят от 7.00 до 17.30 часа, съобщи МВР.

Съгласно предварително изготвен график в съботните дни от 8.30 да 14.30 часа заявления за документи за самоличност ще могат да бъдат подавани в по две районни управления в София

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност“ удълженото работно време е изтеглено в сутрешните часове, а именно от 7.00 до 17.30 часа, информира Стоянка Бумбарова, началник сектор в отдел „Български документи за самоличност“ в СДВР.

Както вчера бе съобщено, статистиката от миналата седмица отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и на Дирекция „Български документи за самоличност“ в делнични дни:

От 7.00 до 17.30 часа без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00-13.30 часа за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Графикът за съботни дни, в които работното време е от 8.30 до 14.30 часа, е както следва:

8 август – Второ и Седмо РУ;

15 август – Трето и Пето РУ;

22 август – Шесто и Осмо РУ;

29 август – Първо и Девето РУ.