Михаил Миков: Дори когато БСП е била най-зле, на Бузлуджа е имало повече хора от вчера

0
219
Михаил Миков Снимка: архив

Идеите, които предлагаме, не могат да спечелят обществен ресурс, каза бившият лидер на БСП

„В тази обстановка на политическо и обществено напрежение няма онази ясна лява алтернатива, която да дойде след дясно управление. БСП днес трябваше да стои здраво с идеите си и да замени това управление с другото, което очакват хората“, коментира пред bTV бившият лидер на БСП Михаил Миков.

„За съжаление идеите, които предлагаме, не могат да спечелят обществен ресурс, който да даде подкрепа, която да ти позволи да реализираш тези идеи в управлението“, каза той.

Дори в годините, когато БСП е била най-зле, на Бузлуджа е имало повече хора. А на жълтите павета беше ерзац. Когато смесиш празник и политически митинг се получава ерзац, коментира бившият лидер на БСП.

Според него искането за Велико народно събрание е „пълен абсурд“. „Не може да се изпълни със съдържание действащата конституция“, коментира Миков.

Това, дали Борисов ще си отиде, не отменя въпроса накъде върви БСП, какви са идеите на БСП? БСП не стои днес като сигурна алтернатива. В тази обстановка на политическо и на обществено напрежение няма лява алтернатива. Всички протестиращи са били участници в случилото се през последните 10 години – Радан Кънев, Христо Иванов… И когато БСП се „прилепва“ към тях, се губи като опозиция, каза още Миков