Мъж наръга приятелката си и скочи от 8-ия етаж в Пловдив

0
32
Снимка: архив

Самоубиецът и 17-годишното момиче имали бебе на 1 г. Животът на девойката е вън от опасност

33-годишен мъж намушка с нож приятелката си и сложи край на живота си, като скочи от стълбищната площадка между седмия и осмия етаж на жилищен блок на ул. „Сокол“ в пловдивския квартал „Столипиново“. За самоубийството потвърдиха пред „Марица“ от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал снощи след 21.00 часа.

Причината за самоубийството се изяснява, но най-вероятно става дума за драма в отношенията между мъжа и 17-годишната му приятелка. Двамата имат бебе на годинка.

33-годишният самоубиец е посетил Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Княгиня Мария Луиза“, където момичето е настанено. Той прескочил оградата, след което възникнал скандал, а мъжът извадил нож и я е наръгал в корема и раменете. Веднага е повикана линейка и момичето е настанено в болница. Направени са му две операции в областта на гърдите и корема. Засега няма опасност за живота му, но се правят допълнителни изследвания.

След скандала 33-годишният мъж отива в блока на ул. „Сокол“, където живеят родителите му, и се самоубива, скачайки от площадката между седмия и осмия етаж.

Заради инцидента охраната на Комплекса за социални услуги „Кн. Мария Луиза“ е засилена, а с децата работят психолози, съобщи заместник-кметът на Община Пловдив Анести Тимчев.