Напрежение и провокации след форума на ГЕРБ

0
115
Снимка: фейсбук

За кратко бе спряно движението по бул. „Асен Йорданов“, журналистка и пиар на министерство бяха нападнати

Напрежение и провокации възникнаха покрай форума на ГЕРБ в Тех парка заради протеста там, съобщава DarikNews.

На събитието е имало двама провокатори, а пиар на земеделското министерство – Ася Попова, е била удряна от протестиращ, разкри в профила си в социалната мрежа пиарът на ГЕРБ Никола Николов.

От снимка в профила му става ясно, че част от протестиращите крещят с нецензурни жестове.

Маскиран млад мъж пък е нападнал колежка журналистката Полина Паунова. Според нея младежи с баджове на партията са й изтръгнали телефона от ръцете. От ГЕРБ твърдят, тя е била нападната от същия младеж, удрял преди това и колежката му от ГЕРБ.

По повод недоволството на протестиращите, че не ги пускат да влязат на обществено място, от пресцентъра обясниха, че това е частно събитие, защото партията е платила за наем на Тех парка за провеждане на мероприятието си.

По-рано протестиращите срещу правителството блокираха за около 15 минути движението по бул. „Асен Йорданов“ пред зала „Арена Армеец“. Те направиха верига, с която искаха да попречат на актива на ГЕРБ и на министрите да напуснат зоната на партийната пресконференция, която се проведе по-рано в двора на Тех парка. Полицията обаче се намеси, обгради демонстрантите и движението бе освободено.

Снимка: DarikNews

Още по време на речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов специално обърна внимание на членовете на партията да не се поддават на провокациите на протестиращите, защото това им е целта.

Протестиращите освиркваха преминаващите автомобили, викаха „оставка“, „затвор“ и „предатели“. По данни на полицията те са били около 50 души, като се е наложило униформените да регулират движението и да се погрижат за обществения ред, тъй като групата постоянно се е разхождала по пешеходните пътеки.

Двама-трима от протестиращите се оплакаха, че са били нападнати и удряни и че част от снимачната им техника била счупена. В същото време те пък оставиха след себе си счупено предно стъкло на автомобил на „Шипченски проход“.

Задържан е бил мъж без документи, уточниха от пресцентъра на МВР.