Нинова загроби БСП с нов заем от половин милион, ипотекира партийни имоти

0
1699
Корнелия Нинова

Похарчила парите от членския внос, без изобщо да стигнат до организациите в страната 

Нов кредит ще тегли БСП, след като партийната каса се е опразнила. Решението е взело Изпълнителното бюро на столетницата преди седмица на свое заседание по предложение на соцлидерката Корнелия Нинова.

Нинова ще тегли половин милион лева заем, за да може да обезпечи вътрешнопартийния избор на нов лидер, тъй като допреди месец в партийната каса имало по-малко от 100 хил. лв., научи DarikNews от социалисти. За обезпечение лидерката е наредила да се ипотекират имоти на БСП в страната. По първоначална и неофициална информация става въпрос поне за 12 имота, част от които са дарявани на БСП.

Столетницата има и други кредити. От „Позитано“ 20 все още не са изплатили и около 2,5 млн. лв. на бюджета, дължими със задна дата заради промяната в размера на субсидията на партиите миналата година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година. Съмненията са, че парите от членския внос, в това число на депутатите от БСП, са били похарчени, без изобщо да стигнат до партийните организации в страната. Изплащат се само осигуровките на апарата там.

Соцлидерката се надявала да възстанови част от сумата в края на април, когато се очаква първият транш от тазгодишната субсидия. Той обаче е в размер на малко над един милион лева и няма да стигне за покриване на всички дългове и разходи на соцпартията.