Отварят парковете за родители с малки деца

0
16
Снимка: фейсбук

Ще могат да ги посещават от 9,30 часа до 18,30 часа, няма да могат да сядат на пейките и на тревата, не трябва да докосват повърхности

Столичната община предлага родители с малки деца да посещават парковете между 9.30 часа и 18.30 часа. Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.

„Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В Южния парк се провежда тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко. На нея присъства и премиерът Бойко Борисов и ген. Венцислав Мутафчийски. Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат. Освен това в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

„Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед“, подчерта тя.