Отпадна карантината за пристигащите в Белгия от Северозападна България

0
11
Министерството на външните работи

Няма да подлежат и на тест за COVID-19

Отпадна препоръчителната карантина в Белгия за влизащите в страната от Северозападния район на България – Видин, Враца, Лом, Монтана. Всички български граждани, пристигащи от този регион, няма да подлежат и на тест за COVID-19, съобщиха от МВнР.

Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Кралство Белгия премести Северозападния район на България от „оранжева“ в „зелена“ зона като промяната е в сила от 30 септември.

Същевременно не отпада изискването за попълване на формуляр – Public Health Passenger Locator Form. Пътуващите за Белгия трябва да изпратят документа през сайта: https://travel.info-coronavirus.be не по-късно от 48 ч. преди пристигането си.

В белгийските разпоредби цветовият код на зоните се променя периодично, в зависимост от епидемиологичната обстановка. Затова препоръчваме на гражданите да потърсят актуална информация непосредствено преди да предприемат пътуване към страната.

Актуална информация за зоните може да бъде намерена на следните линкове: https://diplomatie.belgium.be ; http://www.info-coronavirus.be.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Белгия на следните телефони:+32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042.