Охранител за убиеца и жертвата в Борисовата градина: Седяха на една пейка и си говореха, не съм чул разправия

0
192
Полицаи извършват оглед на местопрестъплението.

Убитият имал наранявания по половите органи, бил съблечен

Охранител в Борисовата градина разказа пред журналисти, че е видял двамата мъже – убиецът и жертвата, да седят на една пейка и да си говорят, като отрече между тях да е имало някаква разправия.

,,Не съм чул да има някаква разправия, двете момчета седяха на една пейка в парка и си говореха. Не съм ги виждал досега. Има много младежи тук – идват, пият си, седят на пейките и после си тръгват“, каза охранителят.

По непотвърдена информаци убитият е бил с множество други наранявания в областта на половите органи. Бил е съблечен. Според „24 часа“ членът му бил отрязан. Преди това убиецът, на 33 г., го е намушкал с нож. Той е задържан.

Двамата водели скитнически начин на живот, съобщи БТВ.

Сигналът за инцидента е подаден в 15,08 часа. Тялото на убития е открито близо до „Спортна София“, срещу входа на спортния комплекс. Медицинският екип, получил сигнала, се е отзовал на 5-ата минута и е установил смъртта на мъжа.

Това е четвърто убийство в Борисовата градина за последните 11 години. През 2008 г. студентът Михаил Стоянов бе пребит до смърт от група младежи, двама от които бяха осъдени. През 2010 г. край заведението „Маймунарника“ бе удушена студентката Яна Кръстева. За смъртта й бе осъден Николай Русинов-Чеци. През 2015 г. пак с нож  близо до бул. „Драган Цанков“ бе убит 16-годишният Георги Игнатов. Подсъдим за смъртта му е Йоан Матев.