Партията на Слави Трифонов погази заповед на здравния министър

0
114
Снимка: Кадър/Велико Търново

В Костинброд е открит офис на партията, без да има дистанция и без да се носят маски

Партията на Слави Трифонов е в нарушение на заповед на министъра на здравеопазването, съобщава balkanec.bg.

От изданието посочват, че това е станало на 1 ноември, когато в Костинброд е открит офис на партията на Трифонов, пише Tribune.bg.

На въпросното тържество с почерпка е пренебрегната Заповед РД-01-609/ 21.10.2020 на министър д-р Костадин Ангелов и по-точно т. 8, в която се казва: „всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.).

На въпросното тържество няма 1,5 м дистанция между присъстващите, а на снимките се вижда само един представител на партийната формация, който носи маска.

Затова от изданието питат риторично дали може да се разчита на ангажираните с идеите на Слави Трифонов за спазване на законодателството в страната, след като представителите на партията му в условия на пандемия нарушават мерките, като излагат себе си, присъстващи и близките си на риск за здравето.