Побой във варненската БСП по време на партийно събрание

0
568
Снимка: BGReporter.info

Бит е шефът на организацията в Долни чифлик Валентин Вълчев след спор за легитимност на представител в събранието. Полицията разследва случая

BGReporter.info

На областното заседание на младежката структура на БСП – Варна, е бил бит общинският председател на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев.

На 20.10.2020 г. е свикано събрание на областната структура на младежката организация на БСП – Варна, което трябва да избере нов председател и ново ръководство. Още от самото начало атмосферата е нажежена и започват пререкания в събранието за легитимността на част от неговите членове. Взаимни нападки между членовете на организацията ескалират.

Спорът е основно за легитимността на излъчения от младежката общинска организация на БСП в община Долни чифлик. Затова участниците в събранието взимат решение да извикват общинския председател на БСП – Долни чифлик, за да потвърди кой е легитимен участник в събранието от младежката организация и кой е неин председател.

Долни чифлик е втората по численост организация на БСП в областта след градската във Варна. Валентин Вълчев идва и посочва легитимния председател на младежите в община Долни чифлик, коментираха запознати със ситуацията в морския град за bgreporter.info.

След като потвърждава легитимността на младежкия председатели на областното заседание на младежката структура на БСП – Варна, Вълчев е нападнат и набит. Според запознати със ситуацията във БСП – Варна, това се е случило по поръчение на Иван Иванов – депутат на БСП, избран от 3-и МИР. Иванов по прякор Пилето е един от хората, посочени от Кирил Добрев за депутат от Варна. Председателят на БСП – Долни чифлик, е нападнат по време на самото събрание от човек по прякор Чирпанеца, нарочно доведен от депутата Иван Иванов, за да извърши побоя над червения активист.

Мястото на побоя е – пред областния съвет на БСП Варна. Помещението на областния съвет във Варна се оказва, че е наето от същото лице по прякор Чирпанеца. Саморазправата с Вълчев е станала, пред свидетели – участници в партийното мероприятие.

Полицията е започнала разследване по случая. За инцидента е информиран и главният прокурор Иван Гешев.