Правителството осигури 5 млн. лв. за оборудване на „Арена Бургас“

0
33
Арена Бургас

До момента държавата е инвестирала над 57 млн. лв.

Министерският съвет чрез увеличаване на капитала на „Академика 2011“ ЕАД осигури 5 000 000 лв. за закупуване на оборудване на многофункционална спортна зала „Арена Бургас“, съобщава пресцентърът на МС.

До края на годината ще бъде извършена доставка и монтаж на пълно оборудване за различни видове спорт: лека атлетика, спортна гимнастика, художествена гимнастика, волейбол, баскетбол, бокс и борба. Предвидено е закупуването на електрически табла, монитори, осветление и софтуер за управлението им. Част от средствата ще бъдат използвани за обзавеждане на съблекални за състезатели и съдии, гримьорни, офиси, ложи, конферентни зали и пресцентър. За доставката и монтажа на оборудването ще бъде проведена нова открита процедура за възлагане на обществена поръчка.

Целта е закупените спортни уреди да бъдат от най-висок клас, което ще позволи домакинства на състезания от световен ранг. Оборудването ще бъде монтирано както в основната, така и в тренировъчната зала.

В своя доклад министърът на младежта и спорта Красен Кралев акцентира, че след цялостното завършване на „Арена Бургас“ ще могат да се организират спортни, културни и други мероприятия, а спортното съоръжение ще бъде единствено по рода си в този регион.

До момента правителството е инвестирало малко над 57 млн. лв. В проведената поръчка не беше включено закупуване на оборудването. Очаква се „Арена Бургас“ да бъде завършена до края на 2020 г.