Премиерът за партито в Пловдив: Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата, а те лъжат себе си /видео/

0
104
Борисов разгледа църквата в Добринище, изцяло ремонтирана с пари, отпуснати от правителството.

Мерките в страната са по-либерални спрямо тези в Европа, но дават резултат, отбеляза Борисов

Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Разлог случая с нелегалното парти в ресторант в Пловдив.

„Мерките в държавата обаче дават резултат“, подчерта той, цитиран от Нова тв.

Борисов отбеляза, че мерките в страната са по-либерални спрямо тези в Европа. За пример той даде Белгия и Франция, където е въведен вечерен час, както и Гърция, където мерките бяха затегнати.

„Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията“, каза Борисов.

„Видно е, че с тези мерки, с внимание, с дистанция и спазване на указанията на РЗИ, България се движи по невероятно либерален начин. Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари може някои мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с щаба. През това време правим училища, детски градини, строим, хората работят. Сега, ако е живот и здраве, на 3и да ги пуснем да учат и големите – много добре“, допълни премиерът.