Премиерът от Поморие: Гоним 130 млрд. лева БВП, 1990 г. е бил 20 млрд.

0
46
Снимка: фейсбук

Докато партията на Корнелия Нинова беше на власт, не беше направена нито една пречиствателна станция по морето, каза още Борисов

„Нова година ще посрещнем май месец’. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, докато инспектира пътя от магистрала „Тракия“ към Поморие и Слънчев бряг. Тогава се очаква проектът да бъде приключен. Той бе посрещнат с гайди, сурвачки за внуците и питка от местните жители.

„Помня преди години на 31 декември извозвахме два метра сняг, сега е страшна суша“, отбеляза премиерът в компанията на кмета на Бургас Димитър Николов.

Борисов обаче изрази задоволство, че работата върви с пълна пара, както и че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища.

Премиерът отбеляза, че всички говорят за туризъм, но довеждащата инфраструктура е от изключително значение, тя осигурява бързо придвижване и без задръствания. Според Борисов няма причина обходът на Поморие да не бъде готов за новия летен сезон. „Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението“, изтъкна премиерът Борисов. Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон. Обходът на Поморие е изключително важен за региона, предвижда се да бъде завършен през май 2020 г. По този начин преди старта на новия туристически сезон пътят Бургас-Слънчев бряг ще е изцяло готов и разширен за удобство и безопасност на придвижването на пътуващите.

„Докато се прави, не се вижда, после минават и е забравено какво е било“, отбеляза още Борисов.

„Преди никъде по Южното Черноморие нямаше пречиствателни станции. Така ли беше? Да не казвам какво плуваше в морето. Сега навсякъде има пречиствателни станции, 4-лентови магистрални пътища правим… Гоним 130 млрд. лева БВП. 1990 г. е бил 20 млрд. Преди 5-6 години беше около 57 млрд. Към момента е около 120 млрд. Затова си позволяваме да ги правим тези неща“, коментира министър-председателят.

На въпрос за критиките на БСП и вота на недоверие, който внасят, Борисов се ядоса и каза, че се задават въпроси, които развалят настроението и че при управлението на „червените“ хората са влизали в морето и са излизали с разстройство.

„Докато партията на Корнелия Нинова беше на власт не беше направена нито една пречиствателна станция. Точно БСП ли ще ни говорят за чист въздух и околна среда? Нали при тях се построи „Кремиковци“ и азотните заводи, които бълваха отрови. Ще оставим опозицията да критикува, това им е работата. Ние ще строим както досега. Спазваме си обещанията, резултатите са видими и хората затова ни се доверяват“, посочи премиерът Борисов.

Той коментира и пожара в София, който избухна рано тази сутрин. „Прекрасно се справиха пожарникарите. Няма жертви. Имаме много добри професионалисти. Затова всяка година им вдигаме заплатите с по 10%“, отбеляза министър-председателят.