Прокуратурата няма да разследва Цветанов за апартамента, не са открити данни за престъпления

0
14
цветанов
Цветан Цветанов СНИМКА: АРХИВ

Проверката е приключила още през февруари

Прокуратурата няма да разследва Цветан Цветанов заради апартамента му в столичния кв. „Изток“. Причината е, че не са открити данни за извършени „корупционни и други престъпления“.

Това става ясно от постановление на Специализираната прокуратура за приключване на проверката по случая и отказ от образуване на досъдебно производство. Документът е подписан от прокурор Валентина Маджарова. Датата на постановлението е 17 февруари 2020 г., но за него стана ясно едва в сряда, когато беше публикуван от неправителствената организация, по чийто сигнал е образувана прокурорската проверка.

Тя започна след публикации в медиите, че Цветан Цветанов се е уредил с апартамент в нова сграда на „Артекс“ в столичния квартал „Изток“ на цени, по-ниски от пазарните. Появиха се версии, че в замяна същата компания е получила незаконно разрешително за строеж на небостъргача „Златен век“ в столичния квартал „Изток“.

На свой ред Цветанов твърдеше, че всичко е законно, няма корупция и злоупотреба с влияние, като това ще бъде доказано от компетентните органи.

Скандалът около апартамента обаче стана повод Цветанов да се раздели с постовете си в ГЕРБ и парламента.