Прокуратурата обяви за незаконен строеж на Румен Гайтански до язовир „Искър“

0
180
Румен Гайтански

За хотела нямало издадени никакви документи

Проверяващи от няколко ведомства са открили строеж на два етажа, за който не са представени документи, в района на ловно стопанство „Искър“ в Пасарел, съобщиха от прокуратурата. Според „24 часа“ имотът е собственост на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка.

Във Върховната административна прокуратура е била образувана преписка по повод публикация в новинарски сайт от 04.08.2020 г. В статията са изложени обстоятелства за това, че дружество работи по съвместен договор с ловно стопанство „Искър“ на територията, под обхвата на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП ДП) към Министерството на земеделието, като в тази връзка се извършва строителство на хотелски комплекс върху държавна гора.

По време на проверката на място е установено, че има наличие на „груб строеж“, с изпълнен покрив, стоманобетонова монолитна конструкция на два етажа в най-високата си част. В хода на проверката от дружеството не са предоставени документи, относими към констатирания строеж.

От одитния доклад на земеделското министерство, изпратен до ВАП, става ясно още, че дружеството не е изпълнило поетите задължения по договор за даряване на средства, с което изпълнителят е спечелил конкурса.

Във ВАП е постъпил доклад от проверка на ДНСК, който също сочи на липса на документи за строежа, както и на данни за одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж в поземлен имот в Пасарел, район „Панчарево“.

От страна на ВАП ще се изиска цялата информация за резултатите от дейността на контролните органи.