Румен Петков: Предупредих, че този премиер източва хранилището на Чирен

0
443
Румен Петков Снимка: фейсбук

Цената на газа ще скочи с минимум 50%, прогнозира лидерът на АБВ

„От края на януари предупреждавам, че този премиер източва хранилището в Чирен, чийто капацитет в момента е запълнен под критичния минимум.“ Това коментира пред медии в Пловдив председателят на АБВ Румен Петков. В контекста на спрените доставки за България от „Газпром“, Петков припомни, че Словакия, Унгария, Австрия, Германия работят без всякакъв проблем с „Газпром експорт“.

Колкото до нашата държава, причината просто е, че България е спряла плащанията си и затова газът е спрян.

„Нашите момчета се противопоставиха на търговските условия на „Газпром“, тъй като в началото на април са договорили чрез посредници да купуват газ от съседни държави. Тази договорка ще доведе до увеличение на цената на газа с минимум 50% и ще натъпче нечии джобове с много пари и едновременно с това ще съсипе десетки индустрии. Това престъпление трябва да бъде наказано. Големият престъпник е министърът на енергетиката, защото той грубо нарушава Плана за действие при извънредни ситуации. Това не се вижда от премиера, защото самият той ръководи операцията по грабежа, както и от вицепремиера Василев, който пък е ключов играч в сектора. Кирил Петков и Асен Василев са неразделна част от престъплението ICGB – спъването на строежа на газовата връзка Комотини-Стара Загора“.

В заключение Румен Петков заяви, че „резервен вариант“ на Кирил Петков и избрани членове на кабинета включва забогатяването на някои от тях и унищожаване на българската индустрия и граждани.