Протестъри атакуват малтийската евродепутатка с грозни обиди и предложения за секс с нея и майка ѝ

0
273
Роберта Мецола Снимки: фейсбук

„Големият грях“ на Роберта Мецола бе, че поиска Васил Божков и обвинените президентски съветници да влязат в резолюцията за България

Малтийският евродепутат от Европейската народна партия Роберта Мецола блокира страницата си във фейсбук. Това е резултатът от продължаващите вече повече от 24 часа стотици невъзпитани и злобни коментари и обиди срещу нея. Словесната война срещу Мецола на български протестъри започна веднага, след като стана ясно, че тя е вносител на поправки в резолюцията за страната ни, съобщава Tribune.bg.

Мецола, която е майка на 3 деца, е блокирала всички български IP-та във фейсбук и затова родни нейни ”почитатели” са ѝ направили нова страница.

Новата страница на Мецола

В нея са качени статии от български медии по темата с резолюцията, както и такава за обидите към нея, под която стои коментар: „Пфффф. Евтин номер. Играе го жертва”. Стоят и някои от обидните думи към евродепутата като „миндил” и „мутреса”. Невъзпитаната кампания спрямо Мецола е протекла на няколко фронта.

Обиди е имало и в туитър преди и там активността да бъде блокирана. Тя е получила и нелюбезно предложение за секс с нея и майка й, предупреждения да не се меси в делата на България, наричана е „грозна“… На това евродепутатката е отвърнала, спазвайки добър тон: „Ще предам на майка ми“. Има твърдения, че и телефонът й е бил подложен на атаки с обаждания и текстови съобщения. Явно интернет пространството се е оказало тясно за”доброжелателите”, които, очевидно, нямат представа от възпитание и лично пространство.