Първа снимка на Навални от болницата: Вече мога да дишам сам

0
68
Алексей Навални със семейството си Снимка: туитър, архив

Опозиционерът планира да се върне в Русия

Руският опозиционен политик Алексей Навални сподели днес снимка от берлинската болница „Шарите“, на която е седнал в леглото и е заобиколен от семейството си. Той казва, че вече може да диша без външна помощ след предполагаемото му отравяне миналия месец, предаде Ройтерс.

„Здравейте, тук е Навални, липсвате ми всички“, писа той в текста под снимката за своите последователи в „Инстаграм“. „Все още почти нищо не мога да правя, но вчера можах да дишам цял ден сам. Наистина сам“.

Навални, водещият опонент на руския президент Владимир Путин, се разболя тежко в Сибир миналия месец и бе откаран със самолет в Берлин. Германия казва, че според лабораторни тестове в три страни той е бил отровен с нервно-паралитично вещество от групата на новичок, а западни правителства поискаха обяснение от Русия.

Навални планира да се върне в Русия, заяви неговата говорителка Кира Ярмиш в „Туитър“ във вторник, цитирана от Ройтерс. В отговор на въпроси от журналисти относно плановете за пътувания на Навални Ярмиш писа: „Ще потвърдя още веднъж за всички: никакви други варианти не са били обсъждани“.