Радев отсвири подкрепящата го партия на Цветанов

0
544
Цветан Цветанов Снимка: фейсбук

Президентът се среща с Мая, Слави и ДБ за изборите

Румен Радев е разлюбил явно партията на Цветан Цветан „Републиканци за България“, която чрез нейния лидер активно го подкрепят. Това стана ясно от прессъобщение на президентството. Според утре Радев започва срещи с извънпарламентарни политически партии. Срещите са част от поредицата консултации във връзка с организацията и

провеждането на предстоящия парламентарен вот. Радев е поканил хората на Слави Трифонов- “Има такъв народ”, „Демократична България“, Мая Манолова и „Отровното трио“ и обявената за заличаване партия „Възраждане“ на русофила Костя Копейкин. Републиканците на Цветанов не присъстват в списъка, въпреки горещата подкрепа за президента, която оказваха по време на протестите. Да припомним, че през юли Цветанов заяви пред БНТ, че е бил отишъл на протеста в подкрепа на Румен Радев, а не на този в подкрепа на правителството.

„Не съм ходил нито на единия, нито на другия, но ако трябваше да отида, щях да отида на този в защита на президентската институция“, обясни тогава шефът на „Републиканците“. Докато беше в ГЕРБ той бе върл критик на президента, но миналото лято обърна палачинката. Тези политически плонжове обаче са останали незебелязани от „Дондуков“ №2, където явно нямат доверие на новоизлюпения партиен шеф.