Радев пак на публични събития след контакт със заразени гардове от охраната му

0
96
Румен Радев Снимка: архив

Някои от тях са получили усложнения и лежат във ВМА

Президентът Румен Радев е бил контактен със заразени служители от охраната си от НСО, съобщава Агенция ПИК. Въпреки това вчера Радев се появи на публично събитие в пряк контакт с десетки хора, сред които и възрастни представители на БАН.

Преди дни десетина от гардовете от личната охрана на президента са диагностицирани и подложени на карантина. Радев е контактувал през цялата седмица с тях, но въпреки това за пореден път нито е карантиниран, нито се самоизолира, за да пази околните.

Част от гардовете на президента вече са получили усложнения и лежат във ВМА. Останалите са изолирани във вила „Калина“, където живее Радев и където са и техните жилищни постройки. Затова и президентът няма как да не знае за заразата в екипа му и затова, че може да е опасен. Още повече че дори да си е направил тест и да е отрицателен, дори писиарът не дава категорични резултати в първите дни от контакта и той може още да не е проявил симптоми, но да сее вируса, пише ПИК.

Към момента в НСО ситуацията с коронавируса се държи под контрол. Това обясниха пред сайта от службата по повод информацията.