Русия като правоприемник на СССР дължи извинение на българския народ за нещастията през 1944 г.

0
143
Съветски и германски военни заедно на парад

На този ден преди 81 години Съветският съюз напада независима Полша

коалиция
Александър Йорданов

Александър Йорданов, фейсбук

17 СЕПТЕМВРИ – ДЕН НА СЪВЕТСКИТЕ АГРЕСОРИ

На този ден преди 81 години Съветският съюз напада независима Полша. На 1 септември 1939 г. същото вече е сторил неговият съюзник – Германия. Така започва Втората световна война, чиито подпалвачи са Хитлер и Сталин. Тази война отнема живота на 80 милиона души и е архипрестъпление срещу човешката цивилизация, осъществено от националсоциалисти и комунисти. А снимката, която публикувам говори сама: след нападението срещу Полша съветски и германски военни са заедно на парад. Трагедията за човечеството е вече факт.

Днес Полша и Германия са наши приятели в Европейския съюз. Русия си остава наш традиционен противник и това проличава по постоянните й опити за намеса във вътрешните работи на държавата ни. Проличава по „протестното“ поведение на българския президент, когото с основание в Полша наричат „проруски президент“.

Затова и не само на този ден, трябва да напомняме, че Руската федерация, като правоприемник на пропадналата държава СССР, дължи извинение на българския народ за нещастията, които през 1944 г. е донесла на страната ни съветската окупация. И нека не забравяме, че с държави като Русия отношенията ни трябва да бъдат равнопоставени и никога „братски“.