Тираджията, потрошил 11 коли в Айтос и убил млада жена, карал дрогиран

0
47
Снимки: Facebook група Шофьори Бургас

Двама от ранените са в реанимация

Тираджията, който помля 11 коли в центъра на Айтос и уби млада жена, е карал под въздействието на метамафетамин, съобщи Нова тв.

Инцидентът стана около 12.45 часа близо до автогарата. По първоначални данни товарният автомобил е навлизал в града от Айтоски проход и първоначално е ударил пешеходка, съобщават от МВР. Продължил е движението си, като е блъснал спрели автомобили по една от най-натоварените улици в града. Единият от тях бил с газова уредба, която се взривила след сблъсъка, и той изгорял напълно. Загинала е 28-годишна жена, която била зад волана на колата. Накрая тирът се е забил в крайпътна ограда.

Седем души са ранени. От тях шест са сериозно пострадали и са откарани в болница, двама са в тежко състояние в реанимацията. Причините за възникването на инцидента се установяват. На място работят екипи на Пътна полиция, пожарната и ЦСМП.

Вероятната причина за инцидента е проблем със спирачките на товарния автомобил. Разследването на катастрофата се води от районната прокуратура. А официалната причина ще бъде ясна след изготвяне на автотехническа експертиза.