Тома Биков: БСП са на път да влязат в коалиция с коронавируса

0
1680
герб
Тома Биков

Искате да има служебно правителство на един човек, който преди няколко седмици не вярваше, че съществува коронавирусът, обърна се към социалистите депутатът от ГЕРБ в парламента

БСП са на път да влязат в коалиция с коронавируса, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който напомни на социалистите по време на дебата за промени в правилника за работата на Народното събрание, че парламентът не е място за решаване на вътрешнопартийните проблеми.

„От това, което чух най-вече от колегите от ПГ на БСП, останах с впечатлението, че изобщо не сте наясно къде се намираме, с какво се борим, какви са предизвикателствата пред нашето общество в момента. Вие си искате да няма кворум, да няма заседание на парламента, да има предсрочни избори не знам кога. Сигурно на 1 март вместо на 28-и. Да има служебно правителство на един човек, който преди няколко седмици не вярваше, че съществува коронавирусът, който се води президент на тази държава, но не е такъв. Искате да дойдат едни хора, които демобилизират българското общество“, предупреди колегите си в ляво Биков.

Той уточни, че не се интересува от съдбата на широките или тесните социалисти, но в момента БСП, де факто, се опитва да влезе в коалиция с коронавируса, за да вземе властта.

По думите му това е безотговорна позиция.

„Кворум нямаше вчера, не защото се е разпаднало управляващото мнозинство, не защото някои от депутатите са напуснали мнозинството. Кворум нямаше, защото, както и сред нас, така и сред вас има болни от коронавирус“, изтъкна Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ посочи, че някои от заболелите са в тежко състояние и нито един от тях не може да дойде, за да се регистрира и в този факт няма нищо политическо.

„Може да управлявате с потенциалните си партньори – ДПС, „Да, България“ и едно трио. С ДПС може да се управлява, но не и с коронавируса“, коментира от трибуната Биков.