Тома Томов: Зловещ е опитът да прикрият убийството на внука ми

0
32
Това Томов Кадър: БТВ

Не мога да разбера защо майката, която е основен двигател в онова семейство, не е прибрана, казва бившият депутат от БСП

Зловещата част на това престъпление е опитът за неговото прикриване от цялото семейството. Това заяви пред bTV Тома Томов, дядото на загиналото дете в Мездра. Негови приятели му разказали, че командва майката, в чийто дом загина детето. Тя давала съветите, съобщава Днес.бг.

Момчето беше намерено мъртво по слипове и без маратонки на улица в Мездра около 17 ч в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки.

По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия „Рома“ Тома Томов.

„Не знам дали децата са били сами. Разказаха ми, че бащата се занимава професионално с бракониерство, ходел е да ловува и точно в този период – между 4 и 5 ч, е смазвал оръжието си. Имал е самоделки и какви ли не уродливи оръжия. Аз не съм знаел, че е имал такъв арсенал, но знам, че някой близък е укрил арсеналът. Не знам също дали разследващите са намерили оръжието, с което е стреляно, каза Томов.

„Обяснението ми е, че когато едно семейство има оръжие, то трябва да положи големи усилия да го обезопаси. Явно това не е направено. Ако случаят беше класически – двете деца си играят, трябваше да се обадят в полицията, тя да дойде и да помогне на детето. Но зловещото в това престъпление е последващото – опитът за прикриване“, добави още той.

„Има и трета версия, която хората не знаят, но нея няма да споделя“, каза Томов.

„Не мога да разбера защо майката, която е основен двигател в това семейство, не е прибрана. Аз ще търся сметка на полицията защо се манипулира общественото мнение с версии за пиратка“, посочи още дядото.