Томислав Дончев: Има куп политически сили, чиято единствена теза е, че са против нас

0
83
Томислав Дончев

Правителството не организира изборите, изборният процес се организира от ЦИК и изборните администрации, припомни вицепремиерът

„Дали ще водя листата в Габрово, ще стане ясно, когато има листа. Твърде вероятно е да я водя.“ Това каза пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

За това той добави, че няма да участва в организацията на изборите, а тази длъжност пое Марияна Николова. Правителството не организира изборите, изборният процес се организира от ЦИК и изборните администрации, които не са подчинени на правителството. Ако правителството има участие, то е с логистично подпомагане, транспорт, службите на МВР, добави Дончев.

По политическите теми той коментира, че сред задачите им в момента, първата е да мине изборният процес по най-добрия начин. „Втората задача е максимално добро представяне на изборите – добри кандидати, адекватна програма, добри послания, с които да спечелим доверието на хората“, отбеляза Дончев и добави: „Имаме куп политически сили, чиято единствена теза е, че са против нас.“

Лидерът на политическата сила, която спечели изборите, е редно да бъде министър-председател, според вицепремиерът.

„Публичните политики са сложна материя и трудно можем да ги сведем до прости изречения. Звучи хубаво болниците да не са търговски дружества, много хубаво звучи. И какво ще промени това, какво ще промени типа юридическо лице? Дебатът е по-сложен – какво трябва да бъде финансирането на болниците, как да се осигури, например – от една здравна каса ли, от две ли и т.н.“, каза Дончев.