Три месеца строг затвор и 10 хил. лв. глоба за нарушител на карантина в Попово

0
17
Снимка: Pixabay

Три пъти полицаи не го намерили на адреса му след връщането му от Белгия

Жител на Попово е осъден ефективно на три месеца затвор при строг режим и 10 хиляди лева глоба заради трикратно нарушаване на режима на карантина след пътуване от чужбина, съобщи прокуратурата. Присъдата на Районния съд в Попово може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Хюнай Х. бил предаден на съд от Районната прокуратура в Търговище заради грубо нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19.

Мъжът се завърнал от Белгия на 14 април тази година. На границата му било връчено предписание от РЗИ в Русе за задължителната 14-дневна карантина. Пътникът посочил, че ще бъде в изолация на постоянния си адрес в Попово.

Още в същия ден, часове след влизането му в България, полицейски служители извършили проверка на домашния му адрес. Хюнай не бил открит. 26-годишният мъж бил намерен в магазин. За отклоняването от карантината служителите му връчили предупредителен протокол.

Адресът му е бил проверен още два пъти от служителите на реда, но той не е бил открит там. Подсъдимият е осъждан многократно, три пъти е търпял ефективни присъди в затвор. Последната му ефективна присъда от 4 месеца лишаване от свобода за кражба изтърпял на 18 януари тази година.