Тълпи българи на Капитан Андреево, отиващи на пазар в Одрин

0
54
Капитан Андреево Снимка: архив

От утре влизането в Турция ще става само с отрицателен PCR тест

Турция въвежда задължителни PCR тестове за влизащите в страната от 23 часа днес. Това е причината през последните дни на граничен пункт „Капитан Андреево“ да се извиват опашки от пътуващи до Одрин.

Българи от цялата страна пътуват до Турция с цел шопинг, използвайки последните часове за влизане в страната без теста. Купуват стоки за бита, дрехи и лекарства.

И днес пътуващите не са малко, сутринта на „Капитан Андреево“ имаше стотици коли, предаде БНТ. Пикът е бил вчера.

„Вчерашният ден, който беше почивен за нашата страна и първи работен ден в Турция – пътникопотокът бе 18 000 пътници с около 8000 превозни средства“, каза Емил Гочев, началник на ГКПП „Капитан Андреево“.

Заради пандемията и ограниченията, въведени в Турция, няма пътуващи с цел почивка. Евтината лира обаче е причината много домакинства и търговци в България да разчитат на търговията в Турция. От утре влизането там обаче става само с отрицателен PCR тест.

Очакват се опашки и след 19 часа днес, когато в Турция затварят търговските обекти. На пункта имат готовност да поемат увеличения трафик. За влизащите в Турция е задължителна 7-дневна карантина. PСR тестът е задължителен и за транзитно преминаващите.