Финансовият министър посъветва футболните клубове да не кандидатстват по мярката „60/40“

0
25
Кирил Домусчиев Снимка: Novini.bg

Горанов коментира това по повод искането на „Лудогорец“, питали и други отбори

Министърът на финансите Владислав Горанов препоръча на футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ по т.нар. схема 60/40. Той направи този коментар поради факта, че шампионът „Лудогорец“ обяви, че е кандидатствал за подкрепа.

Преди дни от клуба съобщиха, че собствениците Кирил и Георги Домусчиеви са наредили да бъдат дарени 111 хил. лева за осигуряване на храна на крайно нуждаещи се в Лудогорието. „Лудогорец“ поясни, че това ще са пари, получени по схемата 60/40.

На въпрос знае ли кои са първите фирми, които са се възползвали от тази мярка, финансовият министър отговори. „Чух за една фирма – спортен клуб, футболен клуб „Лудогорец“. Не съм аз човекът, който ще преценява дали клубът е толкова изпаднал или не. Знам, че е успешен във вътрешнофутболен план, има някои добри успехи и в международен план. Това оставяме на преценка на собствениците“, коментира Горанов на брифинг.

„В интерес на истината съм получавал въпроси и от други собственици на футболни клубове и моят съвет към тях е бил да не участват в тази мярка. До това мога да огранича коментара си“, добави финансовият министър.