Шеф в охранителна фирма присвоил 1.5 млн. лв., с които трябвало да зарежда банкомати

0
46

При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му, без да са пломбирани

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста шеф на охранителна фирма. Срещу него е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на 1.5 милиона лева. От 13 години той работел като ръководител на местния офис на охранителна фирма в Пловдив.

Според обвинението в продължение на година и половина той е присвоявал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града. При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му, без да са пломбирани.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, правилно окръжният съд е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастността му към обвинението, което му е повдигнато.

Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение има опасност обвиняемия да се укрие при майка си, която живее и работи в Италия. Този риск произтича от тежкото наказание предвидено от закона – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия.

Определението е окончателно. Заседанието се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която присъстваха съдебният състав, прокурорът и защитникът.