Настимир натопил шефа на „Гранична полиция“, че го пръскал със спрей по време на протестите

0
429
Настимир вече е активен борец след като лежа с Мая Манолова в НС и на жълтите павета.

Депутатът от „промяната“ участвал в отстраняването на Антон Златанов в качеството си на „активен борец от жълтите павета“

Стефан Ташев

Освен фамозната Лена Бориславова, която грубо кадрува в правителството на Денков и небеизвестният Настимир Ананиев е натискал за отстраняването на току-що назначения за шеф на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, научи Breaking.bg. Златанов бе назначен и представен на състава в 12 часа в петък, но в 18 часа обяви, че се оттегля от поста, защото „нямала доверието на обществото“.

Както медията ни писа в събота основният двигател на отстраняването на Златанов от поста била Лена Бориславова, залята от хейт на умнокрасиви, които твърдели, че главният комисар е участвал в побоите над протестиращи по време на „въстанията“ през 2020 година.

Лена натискала през Кирил Петков и премиерът Денков. Според запознати обаче тежката дума за махането на Златанов от поста била на депутата от „промяната“ и известен партиен номад Настимир Ананиев. Той също се включил в хора на недоволните и питал как „нашето правителство“ назначава такива хора на възлови места в МВР. Настимир се оплакал, че лично Антон Златанов като ръководител на охраната на протестите го бил напръскал с лютив спрей в очите, докато протестирал срещу „мафията“. Сега явно Ананиев иска да бъде третиран като „активен борец от жълтите павета“.

Настимир по време на протестите.

Това преляло чашата и накарали главният комисар сам да се оттегля от поста. До момента, въпреки всичките проверки по времето на Бойко Рашков, няма доказателства Антон Златанов, тогава зам.-директор на СДВР, да е участвал в побои над протестиращи през 2020 година. Като по време на побоя под колоните на МС, вечерта на 26 юли 2020 година, дори не е бил на работа.

Антон Златанов Снимка: 24 часа

Въпреки това хейтът срещу него на умнокрасивите не престава. С идването на Рашков в МВР по политически причини Златанов бе понижен и пратен на границата като водач на служебно куче. Чак при Демерджиев е върнат на работа в София, в Четвърто РУ.

Той изкара на поста и.д.директор едва пет часа, въпреки, че бе уговорил с подчинените си оперативки и срещи за понеделник. Според запознати министърът на вътрешните работи Калин Стоянов все още се колебае дали да се съгласи с външния натиск за отстраняването на Златанов и дали да не го запази като и.д. директор на „Гранична полиция“. Вчера депутати от ГЕРБ, членове на вътрешната комисия в парламента поискаха от Стоянов и ръководството на МВР да прекрати „Рашковщината“ в министерството и да спре политическите чистки, които дестабилизират системата.