Заловеният на „Капитан Андреево“ хероин е на стойност над 16 милиона лева

0
143
Заловеният хероин е рекорден за последните пет години. СНИМКА: ПРБ

За последните 5 години това е рекордно открито количество

Заловеният вчера на „Капитан Андреево“ 402, 720 кг. хероин възлиза на стойност 16 727 млн. лв. цена на едро, стана ясно от брифинг пред медиите, даден от Агенция „Митници“, НАП и министърът на вътрешните работи.

Чрез метода „Анализ на риска“ камионът е бил отклонен и в превозваните матраци са били открити прозрачни пакети с кафяво вещество.

На полевия нарко тест реагира на – хероин.

Шофьорът е на 63 години и е турски гражданин. Той е в ареста за 72 часа, предстои да се вземе постоянна мярка „задържане под стража“.

За последните 5 години това е рекордно количество наркотично вещество, отбелязаха на брифинга от Агенция „Митници“.

„За това количество хероин няма постъпила информация от партньорски служби. Тук е работено но метода „Анализ на риска“, което означава, че следва да имаш много опит и усещане да прецениш и анализираш на място поведението на шофьора, маршрута на камиона и т.н.“, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„Хероинът е един от най-опасните наркотици, употребата му влияе физически и психически“, допълни той.

„При осъществяването на рентгеновия контрол от страна на „Агенция Митници“ са осъществени различни плътности при стоките, след което последва щателна проверка“, каза Пламен Павлов, заместник-директор на Агенция „Митници“.

По случая продължава да се работи.