10 км задръстване на „Хемус“, 15 см сняг на Петрохан

0
63
Снимка: кадър Нова тв

Четири варненски села останаха без ток

Десетки тирове са закъсали в посока София между втория и третия тунел. Опашката е километрична, около 10 километра, предава Нова телевизия. Шофьорите се оплакват, че минават снегорини, но те нямат сол и пясък, а на магистралата има лед.

От АПИ съобщиха, че временно движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено за всички МПС поради снегопочистване. Трафикът в посока София се осъществява за всички МПС по обходен маршрут: Правец – Ботевград – път I-1 – София.

Около 15 см сняг има рано сутринта на прохода Петрохан, но засега няма информация за закъсали автомобили, показа репортаж на Нова тв. Работи се непрекъснато по почистването на прохода, за да не се налагат затваряния.

Температурата около 7 ч сутринта е минус 4 градуса, 8 снегорина са на трасето, но проходът остава затворен за тежки камиони.

От пътната агенция съветват шофьорите да карат не само със зимни гуми, но и да тръгват с добре заредени резервоари.

Четири варненски села останаха без ток, съобщи БНТ. Повече от 8 часа жителите на Китка, Круша, Болярци и Равна гора бяха без електричество. Подобни аварии не се случват за първи път, обясняват живеещите в селата. Причина за спирането на тока са силните пориви на вятъра, казаха за обществената телевизия от енергоразпределително дружество – Север.

Токовите удари и спирането на електричеството са ежедневие за жителите на селата Китка, Круша, Болярци и Равна гора. Проблемите продължават от години.