120 души в ресторант бягат от полицията, без да платят

0
142
Снимка: архив

Управителят ги предупредил за проверката и те изчезнали светкавично

Пореден случай на грубо погазване на противоепидемичните мерки в комплекс от затворен тип край поморийското село Медово. Около 120 души са празнували рожден ден в ресторанта на комплекс „Старите къщи”, съобщава Нова тв.

Още предходния ден големи компании направили предварителни резервации за ресторанта, хотелската част също била препълнена. До идването на полицейските екипи обаче около 23:15 ч управителят предупреждава по микрофона, че предстои проверка. Посетителите в ресторанта буквално хукнали да бягат към препълнения с автомобили паркинг.

При акцията на полицията ресторантът се оказва заключен, осветлението загасено, а повече от 60 души били скрити в стаите на хотелския комплекс. На място пристигнал и екип на РЗИ, който също не успял да открие управител или собственик на обекта. Никой от присъстващите в ресторанта не е заплатил сметката си. Сред посетителите се оказа, че има и германски граждани. Полицейски екипи останаха да патрулират през цялата нощ в обекта. Предстои проверка по случая.