23 г. затвор за български гражданин, отвлякъл и изнасилил две ученички в Лондон

0
116
27-годишният Силвестър Тошев Снимка: Met Police

Силвестър Тошев дебнел тийнейджърки на автобусни спирки

27-годишният Силвестър Тошев е осъден на 23 години затвор за нападение, отвличане и изнасилване на две тийнейджърки в Лондон.

Първата жертва намира на автобусна спирка през септември 2021 г. Тогава момичето било едва на 17 години.

Тя разказа пред съда, че срещнала Силвестър на автобусна спирка в Сърбитън. Той я завлякъл до близката полянка, където започнал да я целува. От страх момичето само свалило чорапогащника си. Тошев притиснал ученичката към земята и я разкрачил, за да я насили, а тя припаднала.

Тийнейджърката също уточни, че е била малтретирана в момент, в който около нея и насилника й е имало много хора. Пред магистратите тя посочи, че се е доверила на Тошев, тъй като била “млада и наивна и не осъзнавала в каква опасност може са се окаже”. След изнасилването момичето се затворило в себе си и отказало да напуска дома си. Изгубило самочувствието си и дори обмисляло да сложи край на живота си.

Момичето разказа пред съда, че сънува кошмари и се събужда, треперейки, с викове след ужасяващото нападение. Ученичката разкри още, че се почувствала “невидима”, след като Тошев я отвлякъл в присъствието на много хора на улицата въпреки съпротивата й.

27-годишният Силвестър Тошев се гаврил с втората си жертва само четири месеца след като бил пуснат под гаранция за изнасилването на първата си жертва.

Втората си жертва Силвестър Тошев също причакал на автобусна спирка, този път в Сътън, където се качил заедно с нея в празен рейс. Започнал да я омайва и да я опипва по бедрото. Девойката отхвърлила упорития ухажор и напуснала автобуса, но Силвестър я последвал и я отвлякъл със себе си. Тъй като ученичката се дърпала, Тошев я обърнал с гръб и я обладал отзад против волята й, подпирайки се на ограда. След това продължил да унижава жертвата си, като я накарал да се снима с него.

Въпреки неоспоримите доказателства първоначално Силвестър Тошев отрича да е извършил престъпленията и принуждава двете жертви да се изправят пред съда и да разкрият шокиращи подробности за неговите гаври.

Адвокатката на Тошев – Изабел Маккарол, посочи, че Тошев е пристигнал в Обединеното кралство в търсене на по-добър живот след „много, много трудно детство“ като сирак в България. В крайна сметка нашенецът решава да се разкае, но това не трогва съдията, коийто му присъжда да търка наровете в затвора 23 години.

„Причината, поради която избрахте млади момичета под 18 години, беше вашето сексуално удовлетворение. Те са били уязвими и вие знаехте това. И се възползвахте от тази уязвимост, каза съдия Брайънт-Херън Кей Си при прочитането на присъдата, пише медия Metro.uk.