Синът на Пелов задържан като съучастник в бягството на баща си

Има информация, че той е осигурил оръжието и колата за бягството

0
455
пелов
Владимир Пелов

Откаран е в СДВР за разпитват

Синът на Владимир Пелов е задържан като съучастник в бягството на баща си, научи Breaking.bg. По-рано шефът на полицията в Ботевград Николай Симеонов съобщи за ареста на сина на Пелов без да се впуска в подробности. Симеонов допълни, че Пелов-младши е откаран под конвой в София.

Той ще бъде разпитан в СДВР, където работи оперативен щаб по издирването на избягалите затворници-рецидивисти Пелов и Радослав Колев.

Според запознати полицията имала информация, че синът на страшилището от Ботевград е организирал логистично бягството на баща си от затвора. Като е осигурил оръжието и колата, с която бандитите избягаха.

Както Breaking.bg съобщи снощи Пелов младши и още петима души от кримиконтингента в Ботевград бяха извикани в местното РПУ за разпити и прекараха цяла нощ там. Според осведомени младежът отказвал да сътрудничи на полицията.

Разпитвана е и майката на Владимир Пелов.

МВР предполага, че той ще се опита да се укрие отново в Ботевградския балкан, както го е правил два пъти преди това. Той познава отлично района, криел се е вече там и трудно ще бъде открит.