7-8 депутати от опозицията се чудели дали да подкрепят кабинета според Петков

0
141
Кирил Петков

Той се ядоса на Радев, каза му да не философства по темата с РСМ

7-8 депутати от опозицията в момента се чудят дали да подкрепят кабинета, заяви премиерът Кирил Петков пред БТВ. Те били от „Има такъв народ“.

Ако правителството му оцелее, той каза, че отново ще трябва да търси подкрепа в отцепници от ИТН, но дори и правителството да падне, ПП щели да се възползват от първия мандат и ще отправят покана към депутати, които да станат независими.

Петков отново заговори за милиардите от Европа, които страната ни може да загуби, но помолен да каже кога е крайният срок, премиерът изстреля, че е края на месеца. Така на практика Народното събрание има достатъчно време, за да заседава.

Кирил Петков не можа да отговори на въпроса дали ще има достатъчно газ. Не се знаело дали ще има и достатъчно хранителни продукти, а опозицията искала да остави държавата без правителство в този момент.

Той заяви, че хората, с които не би разговарял, са Ахмед Доган, Слави Трифонов, Бойко Борисов и Костадин Костадинов, но пък щял да търси депутатите им за подкрепа.

По повод думите на Борисов и Радев, че се страхува да внесе френското предложение за обсъждане, той коментира, че това били подли стъпки, като допълни, че днес в Министерския съвет е решено, че Народното събрание е институцията, която трябва да вмеме финалното решение. Едновременно с това отново ще има външна комисия, но реално продължавал да се блокира процесът, защото депутатите нямат правно основание да гледат и обсъждат документите.

„Всеки ден ще искаме външно министерство да внася документите за обсъждане. Президентът вместо да дава мнения от високата трибуна, му казах, че КСНС е мястото, вместо да философства, да ни събере. Ако не ни събере, да не се изказва по случая“, ядоса се Петков на Радев.