82-годишен каубой стреля по полицаи в Хисаря, опита да ги залее с бензин

0
26
Снимка: архив

Те все пак го задържали, няма пострадали

82-годишен агресивен дядо сътвори екшън в Хисаря по-рано днес. Той опитал да залее с бензин полицейски служители и стрелял срещу тях с газов пистолет.

До неприятните сцени се стигнало след като Община Хисаря поискала съдействие от районното полицейско управление във връзка със сигнал за извозване на незаконни строителни отпадъци от съборена сграда, собственост на възрастен жител от населеното място.

Униформените направили проверка, но били посрещнати с агресия – мъжът направил опит да ги залее с бензин. На мястото на инцидента се отзовали и допълнителни сили, при идването на които възрастният човек произвел срещу тях и два изстрела с газов пистолет.

Полицаите успели да го обезоръжат и мъжа бил отведен с белезници в ареста. При възникналия конфликт няма пострадали граждани и служители на реда. По случая е започнато бързо производство за хулиганство, съпроводено с изключителен цинизъм и дързост и оказана съпротива срещу орган на властта.

82-годишният мъж е стар познайник на полицията и на жителите на населеното място с множеството си неаргументирани жалби срещу физически лица, институции и служители на реда.