Александър Маринов: Има знаци, че парламентът започва да работи

0
35
Александър Маринов Кадър: БНТ

Ако парламентът заработи по законодателната промяна и бюджета, няма да има основания да бъдат пришпорвани партиите, казва съветникът на президента и премиера

„В момента има изгледи кризата да се реши в една или друга степен. Избраха председател, зам.-председател, комисии – това са обнадеждаващи знаци, че започва да работи парламентът“, коментира проф. Александър Маринов в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„През Страстната седмица всички българи работиха, така че няма нищо страшно и депутатите да свършат някаква работа“, каза още той.

„Последните дни се говори, че президентът бърза. Имаше случаи, когато той се забави, но видяхме, че това не беше добре за партиите. Президентът даде знак, че от парламента се очаква да работи бързо и интензивно. Този подход дава резултат“, смята Маринов.

Според него, ако парламентът заработи по законодателната промяна и бюджета, няма да има основания да бъдат пришпорвани партиите. „Всичко зависи от това дали времето се използва ефективно“, каза той.

„Има разлика дали партиите имат нужда от време, за да свършат някаква работа, или просто си правят сметки кога ще е най-изгодно да отидат на избори“, коментира професорът.