Борисов в КЦМ – Пловдив: Защо е тоя зор да паникьосваме хората и да затваряме

0
167
Снимки: фейсбук

Всичко работи на макс. Европа и светът са в криза, а българското производство расте, коментира премиерът

„4000 миньори работят в мините. Всичко работи на макс и за износ“, заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в КЦМ в Пловдив. „Новата инвестиция е за 260 млн. лева. Носим ви сертификат“, обърна се премиерът към директора на завода, който му отговори: „Ние сме най-добрият пример за кръгова икономика в България. Техниката ни е уникална за света“.

„Ковид иска спокойствие. Знам го от личен опит. Днес ми е 3-4-и отрицателен тест“, каза премиерът.

„Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС“, прочети Бойко Борисов анализа на Евростат и се обърна към един от директорите на КЦМ: „Прочети останалото ти, да не кажат, че аз си измислям“.

„Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава“, изчете шефът на завода.

„Благодарение вещото управление на правителството и на такива като вас – иновативни, работещи и мислещи, България върви най-добре от всички“, заяви Бойко Борисов. Премиерът посочи още, че вече по 1000 души се връщат на работа и отново потвърди, че няма да има затваряне на държавата.

„Защо е тоя зор да паникьосваме хората и да затваряме?! Вие трябва да работите, да продължавате да давате високи заплати, хората, които работят тук, да си тръгват с оптимизъм, да преодоляваме, за да може догодина пак да напишат, че само България е много по-напред от другите. Това го казва Евростат, не ние“, обяви премиерът.